50 w ·Vertalen

Hoi allemaal,

Ik wil jullie even laten weten hoe het nu is. Natuurlijk is Fucknet niet het uitgesproken medium om te praten over persoonlijke en níet-erotische zaken maar ik wil het toch even kwijt omdat de meesten hier toch een soort van 'aanwezigheid' van mij verwachten en zijn gewend dat ik regelmatig iets post.

Zoals jullie weten is mijn zus ca. 5 weken geleden opgenomen in de psychiatrie. Ik had vanwege een al 8 jaar durende ruzie al die tijd geen contact met haar.

Drie dagen geleden had ik middenin de nacht een paniek aanval. De angst sloeg me om het hart dat ze hier misschien nooit meer uit zou komen en wat als het straks te laat is om elkaar nog eens te spreken? Dan zou ik daar voor de rest van mijn leven spijt van hebben.

Twee dagen geleden heb ik haar samen met mijn nichtje, haar dochter opgezocht. Mijn bezoek kwam voor haar totaal onverwachts en ze was zichtbaar geschokt. We hadden elkaar immers al 8 jaar niet gesproken. Ik schrok van hoe ze eruit zag... broodmager, verwilderd haar en een wazige blik in haar ogen, waarschijnlijk door de medicatie, een bevend broos vrouwtje met een zweem van 'psychiatrie' om haar heen. Ze heeft een soort van psychose doorgemaakt. Dat is iets heel gruwelijks. Dit gunde ik haar, ondanks onze ruzie, echt niet.

Ik had iets lekkers voor haar gekookt en dacht dat ze dat wel lekker zou vinden, maar dit wees zij meteen af. Ze keek er niet eens naar of rook er niet eens aan of het lekker was. Ze heeft kennelijk een eetprobleem waardoor ze een hekel heeft aan eten. Dit was wel een teleurstelling voor mij want ik wilde dat ze eens iets lekkers at in plaats van het standaard voer dat je in ziekenhuizen en instellingen krijgt. Maar nee, ze had er géén interesse in.

De sfeer was gespannen en we wisten ons beiden geen houding te geven, logisch na 8 jaar geen contact en waarin er veel is gebeurd.

Later ontspanden we een beetje en konden we zelfs een klein beetje lachen.

Toen ik wegging gaf ik haar een kus, het blijft toch mijn zussie, ook al hebben we bonje gehad, ik wil niet dat haar iets slechts overkomt.

Het is niet gezegd dat we weer dikke vriendinnen worden, maar ik wou haar laten zien dat ik er, ondanks wat er tussen ons speelt voor haar ben. We worden tenslotte allebei ouder en het leven kan zomaar opeens voorbij zijn. Dan wil ik toch de lucht hebben geklaard, ook al ken ik haar koppige karakter.

Vanaf hier moeten we zien hoe het verder gaat.

Het gaat gelukkig een stuk beter met haar en ik hoop echt dat zij nog meer opknapt.

Of mijn bezoek indruk op haar gemaakt heeft weet ik nog niet, dat moeten we nog even afwachten.

Ik zal voorlopig nog niet heel veel aanwezig zijn op Fucknet want ik maak me toch nog steeds zorgen.

Fijne avond allemaal 😘