50 w ·Vertalen

'Ben je homo als je je aangetrokken voelt tot transgenders?'

Die vraag krijg ik vaak...

Toen ik vroeger nog vaak date werd ik vaak benaderd door mannen die dachten dat ik een 'gewone' vrouw, oftewel 'cisgender' was. Kennelijk zie ik er natuurlijk uit als een vrouw dus mannen die mij benaderden dachten meestal ook dat ik dat was

Meestal vertel ik gelijk in het begin dat ik transgender ben en zet dat ook eerlijk in mijn profielen, omdat ik gelijk wil dat men weet waarmee zij te maken hebben... dat ik een 'vrouw' ben met een mannelijk 'aspectje' 🙄

Hoewel mijn gender 'vrouw' is ben ik officieel als 'man' geboren, hoewel ik mij nooit zo gevóeld heb maar mij gedurende een bepaalde periode van mijn leven wel zo heb gepresenteerd. Ik heb ook een bepaalde periode van mijn leven in de gaywereld geleefd maar had altijd het gevoel dat er iets niet klopte. Ik kleedde mij in mijn jongere jaren ook gewoon als een jongen maar kwam altijd erg vrouwelijk over, een beetje androgyne misschien. Mijn stem klinkt ook als een echte vrouw, niet verwijfd 'nichterig' maar gewoon als een normale vrouw.

Als ik aan de telefoon zat met een instantie en ik hing op, was het ook altijd 'Fijne dag mevrouw!'.

Na een jarenlange identiteitscrisis besloot ik helemaal 'om' te gaan en als vrouw te gaan leven, gewoon omdat ik me zo veel fijner voelde en uitdrukking kon geven aan mijn innerlijk. Ik was altijd erg ijdel en werd zélfs als jongen aangezien voor een vrouw. Ik kreeg in de puberteit ook borstontwikkeling. Als jongen schaamde ik mij hiervoor en probeerde dit altijd te verbergen. Toen ik als vrouw ging leven hoefde dit niet meer en kon ik dit juist in mijn voordeel gebruiken.

Toen ik begon met daten vond ik het best wel verwarrend, want waar moest ik nu een man zoeken? In de homowereld paste ik niet (meer) en in de heterowereld wisten de meeste mannen niet wat zij met mij aanmoesten.

Vaak kreeg ik te horen: 'Je ziet er goed uit, maar sorry, ik ben geen homo'.

Wat moest ik deze mannen nou zeggen? 'Ik ook niet, ik ben vrouw maar een bepaald 'aspect' niet!'

Het zit namelijk zo:

Mannen die zich tot transgenders aangetrokken voelen zijn géén homo. Voor dát stigma hoef jij dus niet bang te zijn..

Maar wat ben jij dan wel?

Dat woord bestaat eigenlijk (nog) niet. En wat doet het er eigenlijk toe welk labeltje je eraan hangt? Misschien ben je een tikje bi.. so what? Hele volksstammen die bi zijn, big deal?

Je voelt je aangetrokken tot een mens.

Een transgender of transseksueel is ook iets anders dan een travestiet, die zich meestal vanwege een bepaalde sexuele kick kleedt als vrouw of gewoon voor de fun.

Helaas is de wereld nog lang niet zo ver om dit te begrijpen en zolang je leeft zul je dit altijd moeten uitleggen. Transgender zijn is nu eenmaal niet zo eenvoudig en het leven heeft jou nu eenmaal deze kaarten uitgedeeld en daar zul je het mee moeten doen als transgender.

Ik zou dolgraag willen dat er niet meer zo'n punt van werd gemaakt en de maatschappij zich er niet meer zo druk om maakte maar dat zal helaas nog lang op zich laten wachten

#transgender #cisgender #transsexueel

image